Lintjes in Lemele en Dalfsen

LEMELE - Burgemeester Hans Vroomen reikte vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding uit in het kader van de jaarlijkse lintjesregen. Bij De Schakel in Lemele werd Wim Grondman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij maakt zich als vrijwilliger al tientallen jaren zeer verdienstelijk voor de samenleving.Wim Grondman (21 januari 1951) zet zich al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw in op diverse vlakken. Veelal met Lemele als centrale plek. Hij deed vrijwilligerswerk voor de ponyclub, basisschool Ichthus, Protestantse Kerk Lemele, Plaatselijk Belang Lemele, Stichting Lemele Leeft! en Hervormde Stichting Begraafplaats Lemele. Nog steeds is hij wekelijks actief voor onder meer de kerk en de begraafplaats.

In Dalfsen reikte burgemeester Erica van Lente aan zes personen een lintje uit.

Hennie Eggen-De Ruiter (77 jaar) uit Lemelerveld is op vrijdag 26 april 2024 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hennie Eggen is een betrokken, actieve vrijwilliger en zet zich met name in voor de inwoners in de kern Lemelerveld. Sinds 1995 is zij actief voor de Protestantse Gemeente Lemelerveld als wijkouderling, voor de kindernevendienst, het jeugdwerk, als vicevoorzitter van de kerkenraad, is contactpersoon voor gastpredikanten, lid van het bezoekteam en zorgt voor de bloemengroet. Haar hart gaat vooral uit naar het contact met de medemens.

Riek Kok-Van Lenthe (82 jaar) uit Dalfsen is op vrijdag 26 april 2024 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Riek Kok is al jarenlang actief als een enthousiaste, betrokken, meelevende inwoonster van de gemeente Dalfsen.
Als eerste vrouwelijke bestuurslid werd zij actief voor de Middenstands- en Reclamevereniging (nu Ondernemersvereniging) Nieuwleusen. Voor die tijd een opvallende voorbeeldfunctie. Mede dankzij haar inzet is deze vereniging gegroeid naar de huidige Ondernemersvereniging Nieuwleusen. Daarnaast was zij ook actief als mantelzorger. Omdat zij een warm hart heeft voor de St. Molen Massier heeft zij zich breed ingezet voor de activiteiten die een dergelijke stichting bezigt om een en ander financieel haalbaar te houden.

Annemie Lepelaars (64 jaar) uit Dalfsen is op vrijdag 26 april 2024 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het vrijwilligerswerk zit Annemie Lepelaars in het bloed. Ze wil de wereld mooier maken door zich in te zetten voor maatschappelijke belangen, de gemeenschap en met name de kwetsbare anderen. Ze is gedreven in haar werkzaamheden en dat brengt ze op vele terreinen aan het licht.
In 2005 startte Annemie Lepelaars met haar voormalige echtgenoot als pioniers zorgboerderij Landjuweel de Hoeven. Een plek waar cliënten zich gezien voelen, kleinschalig, in het groen en een veilige omgeving. Van daaruit werden er groenten en vlees beschikbaar gesteld aan de voedselbank en ondersteunende materialen aan culturele initiatieven.

Henk Makkinga (70 jaar) uit Dalfsen is op vrijdag 26 april 2024 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk Makkinga is sinds eind jaren '90 een actief lid van de Historische Kring Dalfsen. Sinds 2010 heeft hij het coördinatorschap van de werkgroep 1939-1945 op zich genomen. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog. Deze werkgroep richt zich op hetgeen er in Dalfsen e.o. heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. De werkgroep heeft informatiepanelen geplaatst op diverse locaties en daaraan een fietstocht verbonden. Henk Makkinga heeft meegewerkt aan publicaties van boeken, bladen en artikelen en ook is de collectie van de Historische Kring Dalfsen uitgebreid en opgeslagen.

Gerard Vasse (75 jaar) uit Nieuwleusen is op vrijdag 26 april 2024 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gerard Vasse zet zich al geruime tijd in voor de gemeenschap in Nieuwleusen. Zijn aandacht gaat in het bijzonder uit naar hulp aan de medemens.
Voor de Hervormde Gemeente Nieuwleusen was Gerard Vasse actief als ouderling-kerkrentmeester, gaf leiding aan de zondagschool en is nog bezoekmedewerker. Zijn inzet, zorgvuldigheid, aandacht en mensgerichtheid zijn van grote betekenis voor de Hervormde Gemeente.

Gerrit Heusinkveld (77 jaar) uit Nieuwleusen is op vrijdag 26 april 2024 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gerrit Heusinkveld is al 40 jaar lang een actieve vrijwilliger bij de Tennisvereniging Nieuwleusen. De eerste periode, vanaf 1982 was hij voorzitter van het bestuur. Daarnaast zorgt hij op de meeste zaterdagen voor het onderhoud van de tennisbanen. Hij was organisator van de jaarlijkse Aluvo-loop die 6 jaar lang maandelijks werd georganiseerd en hij organiseerde het 55+ tennistoernooi.
Bij de Toerclub Nieuwleusen is Gerrit Heusinkveld 17 jaar lang actief vrijwilliger geweest. Hij organiseerde in het voorjaar de dauwtraprit, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging.

  • Bron: Bart Nijstad