HARDENBERG - De pas aangestelde klimaatburgemeesters Gerrit Hartholt( 59) en Keera Jones ter Horst (39) van de gemeente Hardenberg bepleiten aanleg Zonne Carports op parkeerterreinen, dat laten ze weten bij het begin van de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot 5 november.

Als politicus heeft Gerrit Hartholt voor een (tijdelijke) stop op de bouw van zonneparken op landbouwgrond gepleit. Dit pleidooi was niet onsuccesvol, immers is het na zijn pleidooi moeilijker geworden om in de gemeente Hardenberg een zonnepark op landbouwgrond aan te leggen, net als in de rest van Overijssel en de rest van Nederland. Dit heeft hij onder andere bewerkstelligt door middel van een petitie.

Als klimaatburgemeester van de gemeente Hardenberg bepleit Gerrit Hartholt nu samen met zijn collega klimaatburgemeester Keera Jones - ter Horst de aanleg van Zonne Carports op parkeerterreinen. Voordelen van deze Zonne Carports op parkeerterreinen zijn onder andere het dubbele grond gebruik en de mogelijkheid om op een slimme manier elektrische auto's op te laden (iets wat de netcongestie verminderd).

Wat voor beide klimaatburgemeesters op dit moment niet duidelijk is, is of de regels rond de SDE++ aangepast moeten worden voor iets meer Zonne Carports. De mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen is iets waar zij zich momenteel in verdiepen.

1ba4e25c 3541 4979 af49 290c2fdbf30b thumb840