DEDEMSVAART - Stenen in de Julianastraat in hebben plaats gemaakt voor planten en bloemen. De komende dagen worden de laatste werkzaamheden door hoveniersbedrijf Arjan van der Veen uit Witharen in het zuidelijke deel van de Julianastraat afgerond. Hiermee gaat een wens van vele Dedemsvaarters in vervulling en is de vergroening van de straat klaar.

Samen met bewoners van de Julianastraat, enkele inwoners, plaatselijk belang en winkeliersvereniging Dedemsvaart is er een plan gemaakt om de Julianastraat groener te maken. Zo moet het dorp voor inwoners en toeristen aantrekkelijker worden. Het groenplan houdt rekening met de geschiedenis van Dedemsvaart. Die geschiedenis staat in het teken van verveners en kwekers.

Een groene en aantrekkelijke straat

Het plan voor een groenere Julianastraat is door Buro Mien Ruys uitgewerkt. Stenen maken plaats voor planten. Op verschillende plekken in de Julianastraat zijn er nu vaste planten, grassen en heesters in de stijl van Mien Ruys. Dat zorgt een voor een groene en aantrekkelijke straat. Maar het trekt ook vlinders en andere insecten aan.

De uitvoering van het plan is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Hardenberg, provincie Overijssel en de Dedemsvaartse Middenstandscentrale. Foto's: Vechtdal/Media

P1070745P1070746P1070747 kopie