DEDEMSVAART - Recentelijk heeft De Makelij in Dedemsvaart haar deuren geopend op een nieuwe locatie aan de Wisseling, na een verhuizing van de Julianastraat in januari. Deze overgang markeert een nieuwe fase voor het circulaire en sociale ambachtscentrum. "Onze nieuwe locatie biedt een prachtige ruimte waar onze kringloopwinkel efficiënt is ingericht en goed functioneert. De houtwerkplaats ziet er eveneens fantastisch uit. Toch liggen er nog tal van mogelijkheden voor andere activiteiten die we willen ontwikkelen. Helaas worden we momenteel belemmerd door het gebrek aan helpende handen", verklaart Gina Wielink, bestuurder van De Makelij.

Wielink luidt de noodklok omdat de situatie dringend is geworden. "Het voortbestaan van De Makelij staat op het spel zonder extra hulp," waarschuwt ze.

Het gebrek aan vrijwilligers heeft de organisatie de laatste tijd parten gespeeld, voornamelijk vanwege factoren zoals vergrijzing en doorstroming naar reguliere werkgelegenheid. "Door het tekort aan vrijwilligers kunnen we geen verdere vooruitgang boeken, zoals de ontwikkeling van ons buitenterrein en ons atelier voor textielwerk. We hebben ook mensen nodig om onze 'werknemers' te ondersteunen. Om al deze redenen zijn we dringend op zoek naar mensen die minimaal drie uur per week kunnen vrijmaken om ons te helpen. We hebben hulp nodig op alle werkdagen, behalve maandag, en op zaterdag," legt Wielink uit.

Als je je geroepen voelt om deze sociale onderneming op vrijwillige basis te ondersteunen, kun je contact opnemen met De Makelij via hun website www.demakelij.nl. Jouw bijdrage kan het verschil maken voor de toekomst van De Makelij en de gemeenschap van Dedemsvaart.

P1070866

Foto's: Vechtdal/Media

P1070864