HARDENBERG - De gemeente Hardenberg richt een camperlocatie in (Oud-)Bergentheim in als tijdelijke opvanglocatie voor ontheemden vanwege de oorlog uit Oekraïne. Dat heeft het college van B&W besloten. Hierdoor komen er zo'n 60 opvangplekken bij in de gemeente Hardenberg. Het is de bedoeling deze opvanglocatie nog voor de zomervakantie te openen.

De gemeente zoekt naar plekken die geschikt zijn om in te richten als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners. Onlangs kwam camperlocatie Schottinck aan de Mölinksweg in Oud-Bergentheim in beeld als geschikte locatie. De eigenaar wil deze plek beschikbaar stellen.

De gemeente heeft de plannen samen met de eigenaar uitgewerkt. En is in gesprek gegaan met de buurt. Omdat het plan haalbaar is, besloot het college van B&W  om het terrein in te laten richten als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners.

Op het terrein komen woonunits

Op camperlocatie Schöttinck komen in eerste instantie 14 woonunits. In totaal is er plek voor 25 units. De woonunits hebben een keuken, woonkamer, slaapkamers en een badkamer. In elke woonunit kunnen maximaal 6 mensen zelfstandig wonen. Maar het precieze aantal bewoners hangt af van de gezinssamenstelling. Er komen dus ongeveer 60 plekken bij in de gemeente Hardenberg.

De opvanglocaties gaan voor de zomervakantie open

De gemeente en de eigenaar doen nog een aantal onderzoeken. Ook gaan ze met de buurt in gesprek over het inrichtingsplan en vragen ze een omgevingsvergunning aan. Daarna start de inrichting van het terrein. Nutsvoorzieningen liggen al op het terrein. Wel legt de gemeente nog wegen/paden en parkeerplaatsen aan.

Het is de bedoeling dat deze opvanglocatie nog voor de zomervakantie klaar is. De opvanglocatie blijft 3 jaar op deze plek. De precieze duur is afhankelijk van de situatie in Oekraïne. Als het opvangen van Oekraïense mensen niet meer nodig is, stopt de opvang op deze plek laat de gemeente weten.

Foto: Vechtdal/Media

P1070003 Opvang