Kinderactiviteit 'Op Bomenexpeditie' de Wheem

 

BALKBRUG – Hou jij van bomen en speuren? Je ontdekt alles over bomen tijdens onze kinderactiviteit ‘Op bomenexpeditie’ op woensdag 24 april bij bezoekerscentrum De Wheem. Tijdens deze middag doen we allerlei leuke en leerzame activiteiten die te maken hebben met bomen. Er valt namelijk heel veel te ontdekken. Tijd om de woudreuzen van het Reestdal eens goed te bekijken! De middag is van 14.30 uur tot ongeveer 16.30 uur. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. Graag vooraf aanmelden.

Takken, bladeren, schors, wortels en jaarringen, alles wat met bomen te maken heeft komt aan bod. We vinden antwoorden op de vele vragen, spelenderwijs met leuke spelletjes. Hoe lang zijn de wortels van een boom? Waar leeft een boom van? Waarom wordt de ene boom hoger dan de andere? En wist je bijvoorbeeld dat bomen met andere bomen in hun buurt samen leven? We maken een tocht door het bos en komen zo achter alle antwoorden. De bomen in het bos of bij jou in de buurt ga je na deze middag heel anders bekijken. Het belooft dus weer een verrassende en bijzondere middag te worden!

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal en ligt tegenover de oude Reestkerk in Oud Avereest, aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend zijn bezoekers welkom voor een kop koffie of thee. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Er zijn kosten verbonden aan deelname.

  • Bron: Landschap Overijssel